Modern klassiker med konstnärstradition

Syndens näste, kulturelitens stamhak, husmanskostens högborg - kärt barn har många namn. Konstnärsbaren, eller KB som det oftast kallas, slog på spisarna för första gången 1934 och är numera något av en insitution i Stockholms krogliv. Matlagningskonsten bygger på klassiska svenska råvaror och tillagas av några av Sveriges mest meriterade kockar och miljön avspeglar husets konstnärstradition. De unika väggmålningarna, som under decennier målats av Sveriges främsta konstnärer, matchas med utställningar av nutida kollegor. KB har en unik atmosfär och spännande historia. Välkommen till ett av Sveriges mest anrika kulturetablissemang. 

OBS: Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens riktlinjer och har vidtagit hygien- och säkerhetsåtgärder för att skapa en så trygg miljö som möjligt för både våra gäster och vår personal. Trygghet bygger på samarbete, vi ber dig därför tänka på att hålla avstånd och att ställa in ditt besök vid minsta tecken på sjukdom. Varmt välkommen att njuta av god mat i en trygg krogmiljö.

Table side Dry Martini

KB har så härliga bartenders så vi gärna lyfter ut dem i matsalen tillsammans med en spännande inblick i den mest klassiska av cocktails.

Aktuellt

Öppettider och mycket mer - i vårt kalendarium kan du läsa om allt som händer på KB. 

Konsten

KB har en spännande historia i vilken konsten alltid spelat en framträdande roll.

Privata sällskap

Affärsmöte eller bröllop? Läs mer om hur du kan få en bit av KB för dig själv.